DK

/

ENTeknologisk Institut - Fremtidens Fødevarer

På Bite Copenhagen kan du opleve Teknologisk Institut, når de løfter sløret for fremtidens fødevarer.

Insekter, alger og 3D-printede fødevarer. 

De fleste har efterhånden hørt om 3D printernes indtog. Teknologien bag 3D printere har gjort det muligt at printe alt fra proteser til dyr, reservedele til biler, ja selv en akustisk guitar. Noget tyder desuden på, at vi i fremtiden kommer til at stifte bekendskab med printede fødevarer. Men hvordan smager de, og hvad putter man egentlig i en 3D fødevareprinter? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, som Teknologisk Institut vil give svar på, når de på Bite Copenhagen viser deres teknologiske erhvervelse i aktion. 

Udover printede fødevarer, er Teknologisk Institut med på frontlinjen, når det gælder bekæmpelse af madspild. På Bite vil du få viden om, hvad 'Madspildsjægerne' gør for at forhindre madspild, når de rykker ud til storkøkkener og kantiner, for at hjælpe dem med at optimere deres arbejdsprocesser. Deres indsats bygger på AgroTechs erfaringer med reduktion, og deres beregninger viser, at en målrettet indsats kan reducere madspildet med op til 50%, hvilket både gavner bundlinjen og miljøet. Dette bl.a. ved at udnytte hele råvaren og gøre op med 'smid-væk' kulturen.

Plantebaseret kost vinder også i høj grad frem, og vejer tungt i debatten om klima, sundhed, bæredygtighed mm. Også her har Teknologien en særlig rolle, bl.a. fordi det er muligt at tekstuere planteproteiner. Derudover vil Teknologisk Institut slå et slag for algernes mange egenskaber, der kan udnyttes både som ingredienser, og som selvstændige fødevarer. 

                                                                                                                                                                                                             
Teknologisk Institut kan opleves på stand F-022, hvor de også stiller spørgsmålet "skal vi leve af insekter i fremtiden?". Smag de mange innovative fødevarer med insekter, og bedøm selv, om insekter er noget for dig.   

 

24. - 25. august 2017

Forum Copenhagen

Torsdag 9 - 18

Fredag 9 - 18