DK

/

EN



Økologisk Innovationszone

Få et kig under motorhjelmen, når Økologisk Landsforening m.fl. viser hvordan du helt konkret kan omlægge til økologi, i det professionelle køkken.

200 m2 dedikeret til økologisk innovation.

Når Bite Copenhagen for første gang løber af stanblen den 24-25 august 2017 i Forum Copenhagen, vil bl.a. Økologisk Landsforening og Hotel- og Restaurantskolen være til stede og sammen slå et slag for det Økologiske Spisemærke. De vil bruge den nye, ambitiøse internationale fødevaremesse som platform for at gøre landets profesionelle madhåndværkere i hotel-, restaurant- og café-segmentet bevidste om, at danskerne i stigende grad efterspørger økologi på menuen, når de spiser ude.

Målet er at indsamle konkrete erfaringer og opnå forståelse for, hvordan det økologiske spisemærke kan bredes ud til mange flere caféer, restauranter og hoteller i landet. At danskerne samtidig er blandt de mest økologiske folkefærd i verden, smitter meget af på hvad de efterspørger, når de spiser ude. Der kan altså være en rigtig stor gevinst at hente, for de professionelle køkkener, der har interesse i at imødekomme den økologiske efterspørgsel. 

Innovationszonen er udviklet specielt til Bite, for at vise hvordan den praktiske omlægning til økologi udfolder sig. Derfor har partnerskabet bag zonen valgt, at bygge tre typer professionelle køkkener, herunder hotellets- caféens og restaurantens.

Program for øko-zonen på Bite Copenhagen 

Torsdag den 24. august

9.00 – 18.00
Test: Hvilken øko-type er du?
Tør du tage testen? Svar på et par spørgsmål og find ud af, hvilken type du er i et køkken – og hvilket forhold du har til økologi. Kig forbi Landbrug & Fødevarer i Øko-zonen.


9.00 – 18.00
Få værdi med Det Økologiske Spisemærke
Danskerne efterspørger i stigende grad økologi – også når de spiser ude! Kom forbi Fødevarestyrelsens stand og høre mere om, hvordan Det Økologiske Spisemærke kan give værdi for netop jeres virksomhed. Her kan I også få et smugkig på vores nyudviklede hjemmeside og materialer henvendt til restauranter, caféer og hoteller.

9.00 – 18.00
Kom nemt i gang med spisemærket
På Fødevarestyrelsens stand kan I få hjælp og vejledning til at komme i gang med spisemærket – det er gratis og slet ikke så svært! Book mødetid på forhånd ved at sende en forespørgsel til Maria Dyrby Nielsen på e-mail madni@fvst.dk

9.00 – 18.00
Danmark går på øko-date – ny landsdækkende kampagne
Fredag den 1. september flager Danmarks økologiske spisesteder op for økologien og inviterer danskerne på øko-date. Besøg Fødevarestyrelsens stand og få viden om kampagnen, materialer og inspiration til  alle de lækre øko-tilbud du kan invitere din date på. 

9.00 – 18.00
Mød Økologisk Landsforening og hør mere om medlemsgruppen for professionelle køkkener og om, hvad du får ud af et medlemskab i Økologisk Landsforening.

10.00 – 17.00
Kom og mød Comwell, Café Vesterå og The Balcony og hør om deres rejse frem mod Det Økologiske Spisemærke

11.00 – 11.45
Er du skarp nok til økologi i din restaurant - et spørgsmål om kompetencer
Hvad vil I med økologien og er I skarpe nok? Kom og vær med i en faglig snak om hvad økologien kan skabe hos jer – men også om I er skabe nok hele vejen – fra indkøb til værtskab. Alle faggrupper skal være med hvis økologien skal skabe merværdi og succes hos jer. 

11.00 – 18.00
Mød årets Økologiske Food Fightere
13 kommende madprofessionelle har været på en vild rejse i økologien. De er Food Fightere og står klar til at fortælle, hvad de har oplevet. På turen har de debatteret økologi og løst øko-cases for fire store virksomheder. Find dem hos Landbrug & Fødevarer i Øko-zonen og smag på deres case-produkter.

14.30 – 15.00
Uddeling af Årets Økopris 2017
Årets Økopris 2017 uddeles af Økologisk Landsforening og hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede økologiske måltider.

 
Fredag den 25 august
9.00 - 15.00 
Øko-trends i HoReCa. Kantar Gallup har taget temperaturen på, hvordan det står med økologi i HoReCa. Selv om brug af økologi er stigende, så er der stadig mange udfordringer. Vi holder ikke foredrag, men indbyder til dialog. Kom og drøft de nye trends med et bureau, der virkelig har fingeren på pulsen. 

9.00 - 18.00 
Test: hvilken øko-type er du?
Tør du tage testen? Svar på et spørgsmål og find ud af, hvilken type du er i et køkken - og hvilket forhold du har til økologi. Kig forbi Landbrug & Fødevarer i Øko-zonen. 

 

9.00 – 18.00 Få værdi med Det Økologiske Spisemærke
Danskerne efterspørger i stigende grad økologi – også når de spiser ude! Kom forbi Fødevarestyrelsens stand og høre mere om, hvordan Det Økologiske Spisemærke kan give værdi for netop jeres virksomhed. Her kan I også få et smugkig på vores nyudviklede hjemmeside og materialer henvendt til restauranter, caféer og hoteller.

9.00 – 18.00 Kom nemt i gang med spisemærket
På Fødevarestyrelsens stand kan I få hjælp og vejledning til at komme i gang med spisemærket – det er gratis og slet ikke så svært! Book mødetid på forhånd ved at sende en forespørgsel til Maria Dyrby Nielsen på e-mail madni@fvst.dk

9.00 – 18.00 Danmark går på øko-date – ny landsdækkende kampagne
Fredag den 1. september flager Danmarks økologiske spisesteder op for økologien og inviterer danskerne på øko-date. Besøg Fødevarestyrelsens stand og få viden om kampagnen, materialer og inspiration til  alle de lækre øko-tilbud du kan invitere din date på.

 

9.00 – 18.00
Mød Økologisk Landsforening og hør mere om medlemsgruppen for professionelle køkkener og om, hvad du får ud af et medlemskab i Økologisk Landsforening.

 

11.00 – 11.45 Økologisk omlægning af drikkevarer – kan man det?
Kom og smag og deltag i en snak om økologiske drikkevarer. Kan man lave en økologiske omlægning af drikkevarekortet – og hvordan ved man, hvornår kvaliteten er i orden? Mød op til økologisk debat hos Hotel- og Restaurantskolen i Øko-zonen

 

14.00 – 14.45 Økologi – er det noget man behøver at tale så meget om?

Fortællingen om råvaren og økologien skal helt ud til gæsten for at opnå optimal succes med økologien på menu – og vinkortet. Et godt værtskab er altafgørende for at de gode fortællinger producenten skal nå hele vejen til gæsten.


Øko-zonen er til dig, der har en stor interesse i økologi og vi opfordrer alle besøgende, til  at opleve det 200 m2 store område. Besøg område F-092, og få syn for sagen. 

24. - 25. august 2017

Forum Copenhagen

Torsdag 9 - 18

Fredag 9 - 18