DK

/

ENSpeaks 2017

Få den nyeste viden, når kyndige producenter, madprofesionelle, meningsdannere, politkere og indkøbere tager hånd om aktuelle og fremtidige fødevareproblemstillinger.

 

Bite Speaks 2017 
Talerne på Bite Copenhagen er mennesker hvis passion for fødevarer, udvikling og innovation har været en medvirkende drivkraft i deres karriere. De repræsenterer forskellige synspunkter og holdninger, der er med til at nuancere debatten om fødevarer. Med nærværende fortællinger, beskriver de nuværende og fremtidige problemstillinger, og byder ind med løsninger, der kan være med til at visen vejen fremad. Programmer er foreløbigt, og opdateres jævnligt.

Store Scene 

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen - Torsdag d.24 august, ca. 16.50.
Ministeren fortæller om 'Better Food for More People - World Food Summit'. Topmødet er en del af en global bevægelse med fokus på at skabe nye løsninger på globale fødevareudfordringer. Efter talen vil Miljø- og Fødevareministeren, i selskab med H.K.H Prinsesse Marie, besøge udstillerne på Bite Copenhagen. 
SPEAK PÅ ENGELSK

H.K.H Prinsesse Marie - Torsdag d.24 august, ca. 16.40.
Fortæller om Danmark som samlingspunkt for innovation indenfor gastronomi og fødevarer.
SPEAK PÅ ENGELSK

NepCon - Torsdag d.24 august, 14.30.
NepCon præsenterer for første gang, deres nye online platform. Platformen hjælper fødevarevirksomheder med risikodata, værktøjer, og med at vurdere hvordan virksomheden kan få en mere ansvarlig værdikæde, der i sidste ende skal komme afrydning af regnskov til livs.
SPEAK PÅ ENGELSK

Teknologisk Institut - Torsdag d.24 august og fredag d.25 august, 13.30. 
Ikke nok med at insekter er en spiselig råvare der hastigt vokser i popularitet, det er også en industri der i stigende grad får økonomisk støtte. Innovationsfonden har netop søsat projekt inVALUABLE, med en målsætning om at opbygge en industriel melormeproduktion, med en omsætning på 200-300 millioner kroner. Hør ekspert Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut, når han fortæller om insekter som en nøgleingrediens i fremtidens bæredygtige løsninger. 


Madkulturen v/ Judith Kyst - Torsdag d.24 august, 11.30.
Om fremtidens madvaner. Hvert år gennemfører Madkulturen en stor undersøgelse af danskernes mad- og måltidspraksis, som giver et øjebliksbillede af den madkultur, der former vores madvaner. Hvad spiser vi f.eks. oftest til aftensmad? Laver vi det selv fra bunden, eller køber vi os til det? Hør med når Madkulturen kommer med bud på nogle af de vigtigste trends, der kommer til at forme danskernes fremtidige madvaner - Til gavn for praktikere, professionelle, meningsdannere og beslutningstagere i madbranchen.
SPEAK PÅ ENGELSK

Madspildsjægerne - Torsdag d.24 august, 10.30.
Kom og hør om de foreløbige resultater i Madspildsjægerne og bliv inspireret til, hvordan du selv reducerer dit spild. Madspildsjægerne er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet, der drives af Teknologisk Institut. Initiativet har i snart to år hjulpet 22 køkkener med en gennemsnitlig reduktion af madspild på 40%. Madspildsjægerne inddrager personalets erfaring og viden samt styrker fagligheden og kreativiteten. Hør om Madspildsjægernes resultater og mød dem efterfølgende på stand 022. 

Tænketanken Frej, paneldebat - Fredag d.25 august, 11-12.
Vær med ved fredagens paneldebat, når førende eksperter diskuterer hvordan og hvorfor der i stigende grad opstår splittelse og skel mellem mennesker, når emnet handler om mad og fødevarer. Økologisk vs. konventionel, dyrevelfærd vs. vegansk rawfood, by vs. land. Hvilken rolle spiller de nye medier i debatterne og er splittelsen virkelig så stor som mange antager?


Lille Scene 

Tiny Gardens - Torsdag d.24 august, 15.00. 
Bliv inspireret til at dyrke din egen mad derhjemme, og få et lærerigt, smagsfuldt udbytte, der omdanner din vindueskarm til et grønt spisekammer. Mød op torsdag d.24 august kl.15 ved Lille Scene og hør hvordan du kommer i gang.
SPEAK PÅ ENGELSK 

Madbureauet - Torsdag d.24 august, 13.00 
Adm. Direktør Tine Jasper har tyve års erfaring indenfor strategisk og operationel markedsføring. Hun fortæller om hvordan emballage og æstetik fanger forbrugeren, og giver praktiske råd til, hvordan producenter har bedre mulighed for at nå deres målgruppe, ved at fokusere på indpakningen.
SPEAK PÅ ENGELSK

Møllerup Gods - Torsdag d.24 august, 12.00 
Hamp som fødevare er tilbage på menuen i Danmark. Hør direktør Henrik Rendbøll fortælle om hvordan hampen kan integreres i føde- og drikkevarer, og hvordan han hjælper virksomheder i gang med at bruge hampen i deres køkkener og i nye innovative produkter.
SPEAK PÅ ENGELSK
 
InsektKBH - Torsdag d.24 august, 11.00
Philip Price, medstifter af InsektKBH, fortæller om konteksten bag spiselige insekter. Herunder miljø, sundhed, gastronomi, ressourceudnyttelse og cirkulære økosystemer i byen. Derudover om markedsføring og forbrugeradfærd på produkter med spiselige insekter.

Nordisk Center for Lokale Fødevarer - Fredag d.24 august, 15.00
Fremtidens Kulinariske Fødevareklynge. Senior Rådgiver Jesper Zeihlund har om nogen fingeren på pulsen, når det kommer til at få skabt nye spændende konstellationer mellem aktører i eksisterende værdikæder. Jespers arbejde har bragt økonomisk succes til flere fødevareproducenter, der havde viljen og nysgerrigheden til at gå nye veje og gentænke deres brand. På Bite fortæller Jesper om det vigtige arbejde med at inkludere hele paletten af aktører, hvordan nye værdikæder kan skabe innovation og fremdrift, og hvordan oplevelsesøkonomien kan bygge kulinarisk bro mellem by og land. 


Verdens Rigeste Landmænd - Fredag d.25 august, 14.00. 

Felix Stark er stifter af foreningen Verdens Rigeste Landmænd. Han vil give sit bud på, hvordan vi kan arbejde sammen om at udvikle Danmark som fødevareland, fremfor at diskutere om miljø, dyrevelfærd, natur og klima er vigtigere at tage hensyn til, end vækst og arbejdspladser. 

Slowfood - Fredag d.25 august, 13.00.  
Info følger
SPEAK PÅ ENGELSK

WeFood
 
Hvordan kan en overskredet vare, eller en vare med forkert emballage have betydning for borgerkrigen i Sydsudan? Hør om WeFood's arbejde med madspild i Danmark, og hvordan den omsættes til humanitær hjælp og udviklingsarbejde i verdens brændpunkter. 
 

Pacari
Hør historien om den lille familieejede virksomhed, der startede som et projekt for at støtte lokalbefolkningen i Ecuador, og sidenhen skabte en international prisvindende chokolade. Pacari har aldrig givet slip på deres 3 hjørnesten, med hvilket virksomheden blev grundlagt: Social ansvarlighed, bæredygtighed og økologi, er stadig det essentielle i foretagendet. 

Kost & Ernæringsforbundet - info følger 


..Og mange flere på vej. 
 

24. - 25. august 2017

Forum Copenhagen

Torsdag 9 - 18

Fredag 9 - 18