DK

/

ENWeFood: Mindre madspild - mere overskud til verdens fattigste

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over.

Ovenstående er den absurde virkelighed, og det har Folkekirkens Nødhjælp med initiativet WeFood valgt at gøre noget ved. I februar 2016 åbnede verdens første supermarked der udelukkende sælger overskudsvarer.

WeFood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30 - 50 pct. billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

På Bite Copenhagen vil man kunne opleve WeFood indrette et autentisk mini-supermarked og præsentere et rigtigt sortiment af overskudsvarer, med forskellige årsager til donation. Derudover vil det muligt for besøgende at komme i dialog med folkene bag WeFood, og høre mere om den unikke og innovative tilgang til forebyggelse madspild, der samtidig kan hjælpe verdens fattigste. 

WeFood ønsker både at belyse madspildsproblematikken, men også aflive mange af de myter der gør sig gældende for både overskudsvarer, og bæredygtighed.  

Fredag d.25 august kl. 14.30, kan du opleve WeFood på Store Scene, hvor de fortæller om hvordan en overskredet vare, eller en vare med forkert emballage, kan have betydning for borgerkrigen i Sydsudan. Hør desuden hvordan Wefoods arbejde med madspild i  Danmark  kan omsættes til humanitær og udviklingsarbejde i verden. 

Du kan møde de dygtige folk bag WeFood på Bite Copenhagen d.24 og 25 august, på stand 027. I mellemtiden kan du læse mere om deres bedrifter på noedhjaelp.dk 
 

24. - 25. august 2017

Forum Copenhagen

Torsdag 9 - 18

Fredag 9 - 18