Back to All Events

Partnerskab for offentlige grønne indkøb


off indkøbere.jpg

B2B event: Fredag d.25 august deltager Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb på Bite Copenhagen. Målet? At undersøge om det nyeste indenfor fødevarer kan lægges i off. udbud. 

 

 

Temagruppe med bæredygtige ambitioner.

Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb's temagruppe er åben for udbudjurister og indkøbere, der er ansvarlige for det offentliges fødevareudbud. Offentlige indkøb af fødevarer repræsenterer ca. 3,5 mia årligt. Temagruppens formål er blandt andet at blive skarpere på hvordan miljøhensyn fortsat kan inkorporeres i offentlige fødevareudbud. Derudover vil temagruppen på Bite Copenhagen bl.a. undersøge hvordan udbud kan formuleres så små- og mellemstore innovative virksomheder kan få mulighed for at byde på det offentliges udbud, og dermed have mulighed for at vinde en kontrakt med det offentlige. 
                                                                                                                                                                                                                          Med udgangspunkt i den nyeste viden fra ind- og udland, vil fødevaretemagruppen altså kaste lys over, hvordan offentlige udbud på overskuelig vis kan balancere juridiske og økonomiske hensyn, samt EU-regler. Det gør de blandt andet ved at stille spørgsmål som:

 

  • Hvordan kan krav om sæsonbaserede madvarer og økologi indgå i fødevareudbud?
  • Hvordan kan man med den rette udbudsformulering bidrage til at bekæmpe madspild samtidig med, at man sikrer tilbud fra små-og mellemstore lokale virksomheder? 
  • Hvordan kan man med et fødevareudbud tage hensyn til FN's bæredygtighedsmål? 

Temagruppens næste møde afholdes på Bite Copenhagen fredag d.25 august, hvor de vil tilrettelægge et food walk, og besøge messens udstillere og blive klogere på den nyeste viden.

Den viden temagruppen tilegner sig i dialogen med messens udstillere, skal bruges på en efterfølgende workshop, hvor de vil drøfte om messens udstillere, og lignende producenters innovative ideer kan efterspørges i kommende offentlige udbud

Læs mere om temagruppens arbejde HER

Earlier Event: August 24
Streetfood-mekka
Later Event: August 25
Copenhagen Food Forum 2018