Banebrydende danske innovatører melder sig klar til Bite Copenhagen

News_0002_2tcecdykht350q3b.jpg.jpg

Når Bite Copenhagen slår dørene op i Forum den 24. og 25. august, står en række af landets mest innovative producenter klar til at præsentere deres produkter. Produkter, som er præget af høj kvalitet, nytænkning og hensyntagen til miljøet. 


Et af disse er fiskehandleren Jacob Kongsbak Lassens 'Kongsbike' - formentlig verdens første specialbyggede elcykel til leverancer af fisk. Elcyklen er netop blevet firmaets nye leveringsmetode, når den friske fisk skal ud til Københavns bedste restaurationskøkkener i centrum af byen. På Bite Copenhagen vil fiskeehandleren præsentere nyskabelsen, som der er store forventninger til fremover. 

 

"Vi lever af naturen, så derfor skal også passe godt på den. Med kongsbiken vil vi gerne vise, at man godt kan levere på 'gammeldags' maner, uden at gå på kompromis med friskhed eller tid, mens vi samtidig er med til at fjerne noget tung trafik fra midtbyen. Den anderledes tilgang til fødevarer, som Bite Copenhagen repræsenterer, kan vi tilslutte os fuldt ud, "siger salgskonsulent Frank Kofoed fra Jacob Kongsbak Lassen. 

 


Et udstillingsvindue for små innovatører
Bite Copenhagen kommer i høj grad til at favne de gastronomiske innovatører, som fremstiller produkter med historie og håndværk i bagagen. På messen kan du blandt andet møde den danske ciderproducent Æblerov, som fremstiller højkvalitets-æblecider af danske økologiske æbler. 

 

Æblerov hedder sådan, fordi de to venner bag projektet i starten fandt deres høst i københavnske haver, hvor æblerne alligevel ikke blev brugt. Projektet affødte hurtigt en prisvindende æblecider, som er så god, at selv Noma tog den på vinkortet. I dag er Æblerov økologisk certificeret og får æblerne fra de bedste plantager på Sjælland, Lolland og Møn, som benytter sig af glemte og oversete danske æblesorter. 

"i dag er vores kunder primært mindre restauranter, men vi vil gerne bredere ud og præsentere vores produkt for nogle andre typer kunder end dem, vi normalt leverer til, " fortæller Morten Sylvest Noer fra Æblerov.

Væk fra det velkendte
At få noget fantastisk ud af en råvare, som bare ligger og venter på at blive brugt, kan de nikke genkende til hos Nordisk Tang, som er blevet landets førende inden for produkter fremstillet af nordiske tangsorter. For ti år siden talte kun ganske få om tang herhjemme, men efterhånden er produktets enorme smag og potentiale for at løfte madlavningen til nye højder blevet set af andre end toprestauranter og japanere. 

"Vi er med på Bite Copenhagen, fordi messen fokus på det nye og innovative vil være et oplagt udstillingsvindue for vores produkter. Vi tror på, at tangens tidsalder er nu, og derfor er det nærliggende at præsentere tangprodukterne for et kundesegment, som har nysgerrigheden til at ride med på nye strømninger i den gastronomiske verden, " siger marketingsansvarlig Heine Max Olesen fra Nordisk Tang. 

Noget, som alle til gengæld kender, er italienske parmaskinker, soltørrede tomater og oliven. Dem har den italienske fødevareimport Ello Foods i overflod, og netop derfor vil de på Bite Copenhagen ikke præsentere disse, men i stedet et nyskabende produkt, som de færreste forbinder med Italien, fortæller eventmanager Jesper Schmidt. 

"Alle kender parmaskinke og oliven, så til Bite Copenhagen vil vi fokusere på to fantastiske italienske gin, som er radikalt anderledes end det, man er vant til. Den ene fremstilles for eksempel med humle og skaller fra produktionen af kirsebær, og giver ginen en helt unik smag. Det er et firma, som repræsenterer den nye generation af italienske producenter, som laver innovative produkter med kant og personlighed". 

Ønsker du at blive kontaktet angående dine muligheder for at udstille på Bite Copenhagen? Udfyld vores webformular under 'Book Stand' eller kontakt:
Christian Vejlund
Exhibition Manager
CHVE@BCHG.DK
+ 45 50 60 44 71

Jacob Haugen