Bite Copenhagen bliver Danmarks nye madmekka

News_0005_meaning-of-rice-stock_s0x768_q60_noupscale.jpg.jpg

Til august får Danmark et udstillingsvindue for fødevarer i international topklasse, når Bite Copenhagen for første gang løber af stablen i Forum Copenhagen. Miljø- og Fødevareministeriet står sammen med BC Hospitality Group A/S bag arrangementet, der afholdes i tilknytning til det internationale fødevaretopmøde ”World Food Summit - Better Food for More People”. 


En international fødevareudstilling på dansk jord, der viser de bedste løsninger inden for oplysning, fødevaresikkerhed, gastronomi og madspild. 

Det er ambitionen bag Bite Copenhagen, der til august løber af stablen for første gang. Udstillingen vil præsentere et madmekka i Forum Copenhagen med kapaciteter fra ind- og udland og åbnes af H.K.H. Prinsesse Marie. 

Bite Copenhagen afholdes som en del af det politiske fødevaretopmøde ”World Food Summit - Better Food for More People”, hvor internationale beslutningstagere, NGO´ere, virksomheder og meningsdannere samles på Christiansborg. 

Formålet med fødevaretopmødet er at inspirere og forpligte hinanden på at finde løsninger på globale udfordringer knyttet til bedre mad og måltider samt oplysning, fødevaresikkerhed og madspild. 

Samtidig med det politiske fødevaretopmøde skal Bite Copenhagen vise løsninger på topmødets vigtige omdrejningspunkt: Hvordan man skaber bedre mad til flere mennesker. Fokus er at præsentere aktører, der er med til at give et perspektivrigt bud på morgendagens gastronomiske strømninger og innovative produkter.  

Bag Bite Copenhagen står BC Hospitality Group A/S i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet. 
Topmødet ”World Food Summit - Better Food for More People” skal være en drivkraft i forhold til en gastronomisk bevægelse, som skal give den globale befolkning viden om bedre mad og måltider m.v. i byerne. Med fødevareudstillingen laver vi samtidig et udstillingsvindue for danske og internationale aktører, som bidrager med værdier, produkter, innovation og viden i forhold til de globale udfordringer, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

Skærkere eksport og internationale refleksioner
Topmødet danner rammen for samarbejdet mellem BC Hospitality Group A/S og Miljø- og Fødevareministeriet og bygger bro mellem politik, inspiration og udvikling af fremtidens løsninger. 

Med møder og debatter mellem politikere, erhvervsledere og gastronomiske frontløbere mv. samt fødevare-udstillingen med innovative aktiviteter bliver der indbudt til refleksion og udvikling af nye indsatser om maden og dens vilkår i et internationalt format. 

Fordelen ved at præsentere topmødet og udstillingen i et internationalt format, er muligheden for at styrke udveksling af inspiration på tværs af regionale og nationale grænser og styrke danske eksportmuligheder og internationale relationer.  

Som fødevareland er Danmark et stærkt brand i international sammenhæng. København er en by med gastronomi i verdensklasse, hvor madkoncepter konstant udfordrer status quo og begejstrer både danske og internatnationale madkendere. Vi har derfor en god platform og brand som afsæt for at skabe det perfekte udstillingsvindue for de danske styrkeområder indenfor fødevareproduktion, innovation og teknologi, siger CEO for BC Hospitality Group A/S Allan L. Agerholm. 

En del af Copenhagen Cooking & Food Festival
I tidsperioden hvor både topmøde og fødevareudstilling afholdes, vil tilrejsende og lokale samtidig blive en del af Københavns levende madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival. H.K.H. Prinsesse Marie er protektor for Copenhagen Cooking & Food Festival. 

Fødevaretopmødet og fødevareudstillingen afholdes i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival, der i 2017 løber fra 18.-27. august. Festivalen byder på mere end 100 små og store mad-events henover de 10 dage og besøges af over 80.000 gæster. Copenhagen Cooking & Food Festivals mål er at styrke København som gastronomisk metropol og Danmark som madland, og det er ambitionen at udvikle branchens involvering i festivalen bl.a. via konferencer, symposier og messer, hvor det internationale fødevaretopmøde ”World Food Summit - Better Food for More People” og Bite Copenhagen vil være flagskibe, siger festivalsdirektør Stine Lolk. 

Bite Copenhagen løber af stablen den 24. & 25. august 2017

Yderligere oplysninger
Exhibition Manager Christian Vejlund
M: +45 50 60 44 71 E: CHVE@BCHG.DK 

Presse
Director of Exhibitions Malina L. Hye
M: +45 50604490 E: MALINA.LEBRECHT.HYE@BELLACENTER.DK

Jacob Haugen