Bite Copenhagen får eget streetfood-mekka

streetfood danmark.jpg

Når Bite Copenhagen åbner dørene den 24. og 25 august, får de mange danske og udenlandske besøgende uhørt gode muligheder for at stille sult og tørst i noget af det mest interessante streetfood i Danmark lige nu. 

 

 

Organisationen Streetfood Denmark samler en række af landets bedste foodtrucks og streetfood-boder, og har gjort det til sit speciale at levere skræddersyede kulinariske løsninger til større arrangementer. I forbindelse med Bite Copenhagen vil 

 

en række af Streetfood Denmarks medlemmer sikre, at ingen forlader messen med tør hals eller knurrende mave. 

 

I spidsen for Streetfood Denmarks madområde vil argentinske La Boca fra WestMarket i København begge dage byde på en gedigen omgang paella, mens Ristet Rug leverer lækre, danske kartoffelmadder til folket. Du kan også møde Øriginal Is fra Bornholm, som med deres iskoncept blander isen med bornholmske ingredienser fra skov og mark direkte på en frostplade for øjnene af gæsten. 

 

Sluk herefter tørsten med en sodavand fra Garden Theory – et nystartet fynsk sodavandsfirma, som brygger økologiske sodavand på højst ukonventionelle ingredienser som agurk, rød peber og fennikel. Alle grøntsagerne kommer udelukkende fra økologiske marker på Fyn, og sodavandenes smag vil derfor følge sæsonens udbud af grøntsager. 

 

De lidt stærkere sager leveres af Vinhanen og Kunstbryggeriet Far & Søn fra Svendborg, som arbejder med gammeldags metoder. For eksempel findes der ingen pumper på bryggeriet, og øllet er upasteuriseret og krydret med mange former for urter og utraditionelle smagsgivere. 

 

Talks fra visionære madpersonligheder

Udover et solidt udvalg af streetfood-specialiteter vil Streetfood Denmarks madområde også danne ramme om en række talks, hvor visionære tanker og produkter vil blive luftet og demonstreret. Du kan for eksempel høre om Treatbox – et nyudviklet alternativ til 'doggybaggen', som sigter efter at minimere madspild og bryde tabuet omkring det at tage rester med hjem fra restauranten.

 

Læg også øre til 'østers-krigeren' Boris Stjernebye-Schiøler, som vil præsentere et oplæg om sit nystartede projekt Samsø Østers, som forsøger at dyrke bæredygtige østers i flydende havhaver på Samsø. Kokken Michael Pang-Larsen vil fortælle om sin passion for Singapore og Malaysias magiske verden af gademad, som har dannet grundlag for en 40 år lang smagsrejse ind i hjertet af det asiatiske gadekøkken. Han er blandt andet manden bag kokkeskolen Nams Kusine i Dragør, og han har igennem mange år afholdt kokkeskoler for køkkencheferne i nogle af landets største kantinefirmaer. 

 

Udover ovenstående vil der være talks fra Foodie Bikes, Takeout, Snapstinget Viborg, Far & Søn og Vinhanen. 

 

Der er således sikret vitaminer til både hjertet, hjernen og ikke mindst maven, når Bite Copenhagen byder velkommen den 24. og 25. august.  

Læs mere om StreetFoodDenmark HER

Jacob Haugen