Foreningen for Biodynamisk Jordbrug
Aug
24
to Aug 24

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug

Er biodynamisk ”det nye sort” indenfor økologisk dyrkning og fødevarer?

Biodynamisk bliver ofte kaldt Økologi Plus, fordi det bygger på mere holistiske principper om sammenhæng og sundhed i muld, mad og mennesker. Og fordi det opfylder de skrappere Demeter-regler for både dyrkning og forarbejdning – udover at opfylde økologireglerne. 

Klaus Loehr-Petersen fra Foreningen for Biodynamisk Jordbrug fortæller om, hvorfor førende kokke vælger biodynamiske råvarer. Og hvordan biodynamisk vin løfter barren for kvalitet og får mange af verdens førende vinavlere til at dyrke biodynamisk.

View Event →
Tiny Gardens
Aug
24
to Aug 24

Tiny Gardens

Bliv inspireret til at dyrke din egen mad derhjemme, og få et lærerigt, smagsfuldt udbytte, der omdanner din vindueskarm til et grønt spisekammer. Mød op torsdag d.24 august kl.15 ved Lille Scene og hør hvordan du kommer i gang.

ENGELSK

View Event →
Madspildsjægerne
Aug
24
to Aug 24

Madspildsjægerne

Kom og hør om de foreløbige resultater i Madspildsjægerne og bliv inspireret til, hvordan du selv reducerer dit spild. Madspildsjægerne er et initiativ under Miljø- og Fødevareministeriet, der drives af Teknologisk Institut. Initiativet har i snart to år hjulpet op til 40 køkkener. Madspildsjægerne inddrager personalets erfaring og viden samt styrker fagligheden og kreativiteten. Hør om Madspildsjægernes resultater og mød dem efterfølgende på stand 022. 

View Event →
Syngja
Aug
24
to Aug 24

Syngja

Philip Price, medstifter af InsektKBH, fortæller om konteksten bag spiselige insekter. Herunder miljø, sundhed, gastronomi, ressourceudnyttelse og cirkulære økosystemer i byen. Derudover om markedsføring og forbrugeradfærd på produkter med spiselige insekter. 

ENGELSK

View Event →
Madkulturen v/ Judith Kyst
Aug
24
to Aug 24

Madkulturen v/ Judith Kyst

Om fremtidens madvaner. Hvert år gennemfører Madkulturen en stor undersøgelse af danskernes mad- og måltidspraksis, som giver et øjebliksbillede af den madkultur, der former vores madvaner. Hvad spiser vi f.eks. oftest til aftensmad? Laver vi det selv fra bunden, eller køber vi os til det? Hør med når Madkulturen kommer med bud på nogle af de vigtigste trends, der kommer til at forme danskernes fremtidige madvaner - Til gavn for praktikere, professionelle, meningsdannere og beslutningstagere i madbranchen. 

ENGELSK

View Event →
Møllerup Gods
Aug
24
to Aug 24

Møllerup Gods

Hamp som fødevare er tilbage på menuen i Danmark. Hør direktør Henrik Rendbøll fortælle om hvordan hampen kan integreres i føde- og drikkevarer, og hvordan han hjælper virksomheder i gang med at bruge hampen i deres køkkener og i nye innovative produkter. 

ENGELSK

View Event →
LETZ SUSHI
Aug
24
to Aug 24

LETZ SUSHI

At tage et brand fra konventionelt til bæredygtigt. Der er en voksende trend af "bevidste forbrugere" generelt, og blandt de yngre generationer i særdeleshed. Så hvordan tager man et brand fra konventionelt til bæredygtigt? Det er en opgave, der ofte indeholder mange parametre; øget kostpris, øgede personaleomkostninger, nye procedurer, nye måder at tænke på, en andet kultur osv. Anders, direktør for LETZ SUSHI, deler viden om, hvad de har gjort og lært, og nogle af de uforudsete udfordringer der opstod, i deres færd med at gøre LETZ SUSHI til en mere bæredygtig forretning. 

ENGELSK

View Event →
Madbureauet
Aug
24
to Aug 24

Madbureauet

Adm. Direktør Tine Jasper har tyve års erfaring indenfor strategisk og operationel markedsføring. Hun fortæller om hvordan emballage og æstetik fanger forbrugeren, og giver praktiske råd til, hvordan producenter har bedre mulighed for at nå deres målgruppe, ved at fokusere på indpakningen.

ENGELSK

View Event →
Teknologisk Institut
Aug
24
to Aug 24

Teknologisk Institut

Ikke nok med at insekter er en spiselig råvare der hastigt vokser i popularitet, det er også en industri der i stigende grad får økonomisk støtte. Innovationsfonden har netop søsat projekt inVALUABLE, med en målsætning om at opbygge en industriel melormeproduktion, med en omsætning på 200-300 millioner kroner. Hør ekspert Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut, når han fortæller om insekter som en nøgleingrediens i fremtidens bæredygtige løsninger.

View Event →
Fødevarebanken
Aug
24
to Aug 24

Fødevarebanken

Fødevarebanken håndterer dagligt 3 tons overskudsmad, der kommer fra grossister, producenter, store supermarkedskæder. Maden leveres dagligt fra Fødevarebanken til organisationer der arbejder med socialt udsatte, og kommer dermed en masse mennesker til gode. Mange andre lande har også fødevarebanker, og det unikke ved den danske Fødevarebank, er brugen af overskudsmad og det tætte smarbejde med industrien, staten og det civile samfund, der involverer et stort antal frivillige. Hør mere om Fødevarebankens daglige arbejde, og hvordan de ser på fremtidens arbejde med madspild. 

ENGELSK

View Event →
NEPCon
Aug
24
to Aug 24

NEPCon

NEPcon præsenterer for første gang, deres nye online platform. Platformen hjælper fødevarevirksomheder med risikodata, værktøjer, og med at vurdere hvordan virksomheden kan få en mere ansvarlig værdikæde, der i sidste ende skal komme afrydning af regnskov til livs.

ENGELSK

View Event →
AeroFarms - Bæredygtig indendørs vertikalt landbrug, der muliggør lokal vækst året rundt
Aug
24
to Aug 24

AeroFarms - Bæredygtig indendørs vertikalt landbrug, der muliggør lokal vækst året rundt

April Agee Carroll, ph.d. er vicepræsident for forskning og udvikling på AeroFarms®, et højteknologisk vertikalt landbrugsfirma, der producerer høj kvalitet, lækker producerer indendørs i hjertet af samfund over hele kloden.

Som en pioner inden for plantefenomik, som er undersøgelsen af alle observerbare egenskaber ved en plante, bruger Dr. Carroll avancerede billedteknologier, molekylære teknikker og datalogi til at modellere plantevækst og udvikling i forbindelse med miljømæssige input. Disse modeller oversættes derefter til brugbare data for at styre dyrkningsbeslutninger i realtid. Målet er at forbedre udbyttet, kontrollere plantegenskaber som tekstur og smag, og forbedre ernæringsegenskaber og andre plantemetabolitter.

ENGELSK

View Event →
Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen
Aug
24
to Aug 24

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen

Ministeren fortæller om 'Better Food for More People - World Food Summit'. Topmødet er en del af en global bevægelse med fokus på at skabe nye løsninger på globale fødevareudfordringer. Under sin tale, vil ministeren overrække det Økologiske Spisemærke nummer 2000. Kaffebaren i kæden Original Coffee, der ligger i Bredgade I København, får æren af at blive spisested nummer 2000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke. Efter talen vil Miljø- og Fødevareministeren, i selskab med H.K.H Prinsesse Marie, besøge udstillerne på Bite Copenhagen. 

ENGELSK

View Event →
PACARI
Aug
25
to Aug 25

PACARI

Hør bl.a. grundlæggeren af PACARI, Santiago Paralti, fortælle historien om den lille familieejede virksomhed, der startede som et projekt for at støtte lokalbefolkningen i Ecuador, og sidenhen skabte en international prisvindende chokolade. PACARI's historie, og hjertesag om at bringe den ecuadorianske Arriba Nacional kakao fra regnskoven på verdenskortet, sker bl.a. ved et eksklusivt samarbejde med små bønder, der udelukkende følger standarden 'Buenas Prácticas' i deres dyrkning af kakaoen. PACARI har aldrig givet slip på deres 3 hjørnesten, med hvilket virksomheden blev grundlagt: Social ansvarlighed, bæredygtighed og økologi, er stadig det essentielle i foretagendet og troen på disse værdier har banet vejen frem for en højere levestandard for Ecuadors kakaobønder og regeneration af naturen. 

ENGELSK

View Event →
WeFood
Aug
25
to Aug 25

WeFood

Hvordan kan en overskredet vare, eller en vare med forkert emballage have betydning for borgerkrigen i Sydsudan? Hør om WeFood's arbejde med madspild i Danmark, og hvordan den omsættes til humanitær hjælp og udviklingsarbejde i verdens brændpunkter. Oplægget forestås bl.a. af Folkekirkens Nødhjælps Generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen. 

ENGELSK

View Event →
Tænketanken Frej, paneldebat
Aug
25
to Aug 25

Tænketanken Frej, paneldebat

Vær med ved fredagens paneldebat, når førende eksperter diskuterer hvordan og hvorfor der i stigende grad opstår splittelse og skel mellem mennesker, når emnet handler om mad og fødevarer. Økologisk vs. konventionel, dyrevelfærd vs. vegansk rawfood, by vs. land. Hvilken rolle spiller de nye medier i debatterne og er splittelsen virkelig så stor som mange antager? 

View Event →
Slow Food
Aug
25
to Aug 25

Slow Food

Den internationale græsrods-organisation Slow Food, arbejder for god, ren og ærlig mad i over 150 lande, med et netværk på mere end en million kokke, journalister, forskere, producenter og forbrugere. Formand for Slow Food-Nord Sjællan, Johan Dal, vil tale om Slow Food's arbejde i Danmark og drøfte de scenarier for fremtidens bæredygtige systemer. Han vil derudover løfte sløret for planerne om et Nordisk Terra Madre i København til april 2018.  

ENGELSK

View Event →
Teknlogisk Institut
Aug
25
to Aug 25

Teknlogisk Institut

Plantebaseret kød. Klima og sundhedsbevidste forbrugere efterspørger i stigende grad plantebaserede alternativer til animalske produkter. Medierne og supermarkedets kølediske vidner om teknologiske fremskridt, som gør det muligt at fremstille plantebaserede produkter med kødlignende struktur. Men hvordan produceres plantebaseret kød? Og hvordan forener man ønsket om naturlige, velsmagende produkter med højteknologiske processer? Projektleder Rikke Miklos fra Teknologisk Institut fortæller om processen, som kan forvandle ærter til en saftig bøf.

View Event →
Verdens Rigeste Landmænd
Aug
25
to Aug 25

Verdens Rigeste Landmænd

Felix Stark er stifter af foreningen Verdens Rigeste Landmænd. Han vil give sit bud på, hvordan vi kan arbejde sammen om at udvikle Danmark som fødevareland, fremfor at diskutere om miljø, dyrevelfærd, natur og klima er vigtigere at tage hensyn til, end vækst og arbejdspladser.

View Event →
Nordisk Center for Lokale Fødevarer
Aug
25
to Aug 25

Nordisk Center for Lokale Fødevarer

Fremtidens Kulinariske Fødevareklynge. Senior Rådgiver Jesper Zeihlund har om nogen fingeren på pulsen, når det kommer til at få skabt nye spændende konstellationer mellem aktører i eksisterende værdikæder. Jespers arbejde har bragt økonomisk succes til flere fødevareproducenter, der havde viljen og nysgerrigheden til at gå nye veje og gentænke deres brand. På Bite fortæller Jesper om det vigtige arbejde med at inkludere hele paletten af aktører, hvordan nye værdikæder kan skabe innovation og fremdrift, og hvordan oplevelsesøkonomien kan bygge kulinarisk bro mellem by og land. 

View Event →
NEPCon
Aug
25
to Aug 25

NEPCon

NEPcon præsenterer for første gang, deres nye online platform. Platformen hjælper fødevarevirksomheder med risikodata, værktøjer, og med at vurdere hvordan virksomheden kan få en mere ansvarlig værdikæde, der i sidste ende skal komme afrydning af regnskov til livs.

ENGELSK

View Event →
Nøddebazaren
Aug
25
to Aug 25

Nøddebazaren

Mads Lønnberg søsatte Nøddebazaren.dk i 2013. Selvom navnet indikerer en lille nøddebutik, står Nøddebazaren bag en vaskeægte verdensnyhed, nemlig udviklingen af verdens første bionedbrydelige emballage til nødder og tørfrugter. Drivkraften for Mads og hans team, er at skabe en sundere og mere klimavenlig madkultur i Danmark. Derfor har folkene bag Nøddebazaren indsamlet 40.000 underskrifter, der skal bane vejen for et sundere afgiftssystem. Foreløbig har anstrengelserne resulteret i en komite nedsat af Skatteministeren, der skal revidere vores afgiftssystem.

Fredag d. 25 august kan du høre Mads dele sine erfaringer med at grundlægge og drive en sund forretning, i bæredygtighedens tjeneste. 

View Event →
Fairdig
Aug
25
to Aug 25

Fairdig

Fødevarer er en kæmpe kilde til vores personlige velvære, der samtidig bidrager væsentligt til klimaændringer. På den ene side kan vi ændre vores madvaner, allerede i dag, og derved gøre Jorden og vores kommende generationer en stor tjeneste. På den anden side er det at ændre vores spisevaner både skræmmende, irriterende og vanskeligt. For de fleste af os er det at ændre spisevaner overhovedet ikke tiltalende. Så hvad kan vi gøre? Fredag kan du høre Jesper Dalgaard Pøhler, der er kommunikatør og filosof, fortælle om Fairdig, samt hvordan han fik ideen til virksomheden, da han selv savnede sunde, økologiske og klimavenlige alternativer. Hør desuden hvordan Fairdig blev til og alle de "hows" og "whys", der lader Fairdig til de klimavenlige færdigretter, de sælger i dag. 

ENGELSK

View Event →