Back to All Events

Inspirational conference for leaders of private canteens and kitchens


Mere kvalitet, mindre spild og flere lokale fødevarer i storkøkkenet

Inspirational Canteen.jpg

Vil du gerne have mere kvalitet og flere lokale fødevarer i dit køkken? Vil du inspireres til, hvordan du kan balancere økonomien, når du køber mere lokalt, økologisk og højere kvalitet? Vil du sætte råvarerne i fokus, strække sæsonerne og reducere spild? Vil du opleve en hyggelig og lærerig dag med inspirationsoplæg, lækker frokost og en rundvisning på Bite i gode kollegers selskab? Vil du med simpelt håndværk være frontløber i en udvikling med flere lokale varer og mere kvalitet på tallerkenen?

Copenhagen Cooking & Food Festival, Horesta og Greater Copenhagen – Fremtidens Madmekka sætter fokus på lokale fødevarer og højere kvalitet i kantiner, restauranter og storkøkkener ved et arrangement fredag d. 31. august 2018. Målgruppen for arrangementer er køkkenchefer, kantineledere og beslutningstagere fra private storkøkkener i Københavnsområdet.

Hvad:
Målet med arrangementet er at sætte mere kvalitet, lokale fødevarer og ressourceoptimering på dagsordenen. Mange storkøkkener, restauranter og kantiner har allerede fokus på kvalitet, økologi og madspild i deres køkken. Derfor vil dagen inspirere dem til at bruge flere lokale og økologiske produkter uden at budgetterne løber løbsk blandt andet ved at få råvarerne til at strække længere. Dagen har fokus på håndværk, klassiske teknikker og gode råd som er direkte anvendelige i hverdagen.

På dagen bliver der også mulighed for at møde nogle af de mest interessante og innovative mindre producenter, når vi slutter dagen af med en guidet food walk rundt på Bite.

Lidt god mad og socialt samvær bliver der også plads til.

Hvor:
Arrangementet finder sted i Bella Center Copenhagen, hvor fødevaremassen Bite afholdes. Dagen afsluttes med en food walk på Bite og efterfølgende tid på egen hånd.

Bella Center Copenhagen, Center Boulevard 5, 2300 Københavns S

Hvornår:
Fredag d. 31. august 2018 kl. 9.00-14.00

Program:
9.00- 9.15

Velkomst
9.15 - 10.00

Stærkt fokus på minimering af spild og optimal kulinarisk kvalitet
Hør Matt Orlando fra AMASS Restaurant fortælle om, hvordan en bæredygtig indstilling har transformeret hans restaurant

10.00-10.45
Stræk sæsonerne med syltning og fermentering – brug grøntsagerne når de er billigst og
bedst.

Oplæg og smagsprøver ved Ronny Isvik fra Københavns Madhus

11.00-11.45
Respekt for råvarerne! Francis Cardenau fik nok efter et helt liv på toprestauranter og er nu glad igen, hvor han dyrker nu sine egne økologiske grøntsager i et stråtækt hus på landet.
Mød den karismatiske franskmand, som har været en fastdel af den gastronomiske scene i Danmark de sidste 30 år

11.45-12.00
Reducer madspild i storkøkkener
Præsentation af nyt initiativ fra blandt andre HORESTA om at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild gennem praktiske værktøjer i øjenhøjde med medarbejderne

12.00-13.00
Lækker frokost

13.00-14.00
Guidet Food Walk på Bite – derefter tid på egen hånd på messen.

Hvad får jeg med hjem?
Deltagerne får ny inspiration og konkrete værktøjer til mere kvalitet, flere lokale fødevarer og mindre spild i storkøkkenet. Derudover får de sat ansigt på nogle nye spændende producenter. Dagen er også en mulighed for at møde kolleger og fagfæller i uformelle rammer.

Hvad koster det?
Deltagelse er gratis takket være støtte fra Greater Copenhagen – Fremtidens Madmekka og HORESTA.

Hvordan tilmelder jeg mig?
Tilmelding sker ved at sende en mail til sigrid@thefoodproject.dk. Din tilmelding skal indeholde dit navn, titel, email, ansættelsessted, CVR-nummer og p-nummer. Pladserne fordeles efter først til mølle-princippet.

Ved spørgsmål kontakt Sigrid Gjessing på tlf. 28 58 43 19 eller sigrid@thefoodproject.dk
 

Skærmbillede (409).png